Kontakt

Místo pro Vaše kontaktní údaje.

Koupě nové skládací židle na ryby. Jakou jsem na konec vybral?

Ze všeho nejradši trávím čas na rybách, ale rád vyrazím také s celou rodinou, nebo jen s manželkou za kempováním, případně obojí spojím a vyjedeme někam k rybníku, nebo přehradě, kde si rodina může užívat koupání a já své milované rybaření. Proto když přišel čas na pořízení nové rybářské židle, tak jsem se rozhodl, že vezmu rovnou dva a to takové, které bude možno pohodlně používat jako rybářské i kempinkové židle pro mě a manželku. Požadavky jsou vlastně dosti podobné- kvůli mé postavě vyšší nosnost, pohodlí i při delším sezení a možnost pohodlně sedět i v různě členitém a nerovném terénu.

Koupit kempinkovou, nebo rybářskou židli?

Otázkou bylo, jestli koupit radši rybářskou židli, která bude vhodná i pro kempování, nebo kempinkovou židli, která bude vhodná i pro rybaření. Po pročtení pár recenzí a zkouknutí cen jsem se rozhodl pro druhou možnost a to především kvůli poměru cena / výkon. Obecně mám už delší dobu pocit, že jsou veškeré rybářské atributy neskutečně drahé a teď se mi to opět potvrdilo, protože podobná židle, která se prodává jako kempinková židle je poměrně o dost levnější. Konkrétně se mi zalíbila židlička Sedco, která měla polstrovaný potah a především délkově nastavitelné nohy, takže se dala sedací plocha vyrovnat do roviny i ve svažitém terénu. Objevil jsem ji konkrétně tady: https://www.a-market.cz/2683-kempingove-zidle-a-lavice

Se židlí jsem maximálně spokojený

Rozhodl jsem se, že vezmu právě tohoto výrobce, i když jsou židle těžší a konkrétně ty moje nejsou vyrobeny ze žádného kosmického materiálu, ale mají rám z klasické oceli s poměrně silnou stěnou 1,5 mm. Sice se mi trochu pronesou, ale za to nabídnou vyšší nosnost a stabilitu, což se ukázalo hned po rozbalení. Nová kempinková židle se ani pod mou vahou skoro 110 kg prakticky nehne, když si na ní sednu- přitom u mojí minulé židle bylo toto něco nemyslitelného. Perfektní je měkké polstrování, díky kterému bude sice v létě na židli asi dost teplo, ale v chladnějších dnech to bude naopak moc příjemné a velkou výhodou je to, že díky polstrování netlačí do zadní strany stehen příčná trubka, jak je tomu u spousty jiných židlí. Takže za mě po cca roce používání s touto kempinkovou židlí zatím maximální spokojenost a vypadá to, že to tak bude ještě hodně dlouho.